Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bouře v USA: Města zasáhla tornádo i přívaly sněhu, zemřelo jedno dítě

Tornádo
Tornádo
Foto: Pixabay

Chicago - USA od Mexického zálivu po Velká jezera na severu zasáhla série jarních bouří, která přinesl na některých místech až 30 centimetrů sněhu. Zaznamenáno bylo i ničivé tornádo. Zahynuli dva lidé.

Jednou z obětí je dvouletá holčička, která spala v obytném přívěsu v Haughtonu v Louisianě, když na vozidlo spadl strom. Uvnitř byli čtyři dospělí a další malé dítě, ale těm se nic nestalo. V Nebrasce na silnici ztratil na náledí kontrolu nad automobilem 61letý muž. Narazil do tahače, který uvízl v bouři. Muž na místě zemřel.

Mnoho sněhu napadlo v Jižní Dakotě, Minnesotě a Wisconsinu. Arkansaským městečkem Ozark Mountain se prohnalo tornádo a zranilo čtyři lidi.

Bouře se mají podle předpovědí přesouvat v příštím dnu dále na východ. Ve Wisconsinu už v noci napadalo přes 20 centimetrů sněhu. V severní části státu má sněžit až do nedělního večera a mohlo by připadnout dalších 20 centimetrů sněhu. Na místě fouká silný vítr, takže se tvoří návěje. U Michiganského jezera hrozí zaplavení oblastí na jeho březích. Na severu státu zůstalo bez elektřiny téměř 4000 zákazníků.

Témata:  počasí bouře USA tornádo

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy