Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Asadovy děti byly na táboře na Krymu

Bašár Háfiz al-Asad je od roku 2000 prezidentem Sýrie. Jeho otcem je předchozí prezident Háfiz al-Asad.
Bašár Háfiz al-Asad je od roku 2000 prezidentem Sýrie. Jeho otcem je předchozí prezident Háfiz al-Asad.
Foto: presidentassad.net

Damašek - Syrský prezident Bašár Asad přiznal, že jeho děti byly loni na prázdninovém táboře v Artěku na anektovaném poloostrově Krymu. Informovala o tom dnes ruská agentura Interfax.

Uvedla, že ředitel tábora si myslí, že se jim tam líbilo. Asad a jeho žena Asma mají dva syny ve věku 16 a 13 let a čtrnáctiletou dceru Zajnu.

Artěk je symbolem komunistických časů z doby Sovětského svazu a zůstává populárním rekreačním střediskem.

"Děti byly loni v Artěku a po tom výletě začaly Rusku lépe rozumět," sdělil Asad ruskému poslanci Dmitriji Sablinovi, který se syrským prezidentem mluvil v neděli v Damašku. Asad se s ruskou poslaneckou delegací sešel po západním raketovém útoku na syrské chemické objekty, což měla být odveta za údajný syrský chemický útok na Dúmu.

Ředitel tábora Alexej Kaspržak řekl ruské redakci BBC, že původně o přítomnosti Asadových dětí nevěděl. "Děti, které k nám přijíždějí, neuvádějí vždy svá rodinná jména," řekl. Přesto ale jméno Asadových v táboře vyvolalo rozruch a ukázalo se, "že jde opravdu o Asadovy děti," prohlásil Kaspržak.

Témata:  Bašár Asad Krym

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy