reklama

Motor vybuchl ve výšce zhruba 32 000 stop (10 kilometrů) nad zemí, zatímco letadlo bylo na cestě z New Yorku do Dallasu. Boeing 737 bezpečně přistál, podle agentury AP byl levý motor poškozen a okolí bylo pokryto hasičskou pěnou, přestože stopy ohně nebyly patrné.

Podle jednoho z cestujících si pasažéři během letu museli nasadit kyslíkové masky. Po přistání cestující poškozený stroj bezpečně opustili.

Cestující americké novináře informovali o hrozivých okamžicích uvnitř letadla, když odtržený kryt prorazil okno a způsobil prudký pokles tlaku. Úlomky zasáhly jednoho z cestujících, není ale zřejmé, zda jde o oběť nehody. Podle televize CBS bylo sedm lidí zraněno.

Svědci mluví o tom, že jedna žena byla téměř "vcucnuta" oknem ven, cestující jí pomohli a vtáhli ji zpět do letadla. Z předchozích informací vyplývá, že to právě ona zemřela, oficiálně to ale zatím nikdo nepotvrdil. 

"Najednou jsme slyšeli hlasitý třesk," řekl cestující Kristopher Johnson pro CNN. "Připadalo mi, jako kdyby jeden z motorů vypadl. Vypadly kyslíkové masky," popisoval. "Chtěl bych poděkovat posádce SWA 1380 za skvělou práci, díky které nás bezpečně dostali na zem po ztrátě motoru," dodal na twitteru. 

O příčinách incidentu zatím nejsou žádné informace. Úřad pro bezpečnost civilního letectví rozhodl, že poškozený motor bude podroben technické analýze.