Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Slovensku probíhá evakuace kvůli leteckým bombám

Policie SR, ilustrační fotografie
Policie SR, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Bratislava - Slovenští policisté našli na poli ve městě Štúrovo na jihu země čtyři funkční letecké bomby z druhé světové války. Policie dnes také uvedla, že zahájila evakuaci obyvatel jedné z ulic města, ve kterém žije asi 10.000 lidí. Podle policie jde o jeden z největších nálezů bomb v historii Slovenska. Kvůli likvidace bomby z války začala dnes dopoledne evakuace také v centru Berlína.

Na případ upozornil policii ve čtvrtek náhodný svědek, kterému odběhl pes a který pak našel drobnou munici. Policisté po příchodu na místo zajistili dva ruční granáty a jednu dělostřeleckou střelu.

Následně při prohlídce okolí pomoci detektorů kovů našli zmiňované bomby, každou o váze 100 kilogramů.

Slovensko už loni kvůli nálezu munice z války na východě země přistoupilo z bezpečnostních důvodů k lokální evakuaci. Ta ale nebyla v takovém rozsahu jako například nynější evakuace v Berlíně, která by se měla dotknout asi 10.000 lidí.

Témata:  Slovensko nálezy bomb z II. světové války bomby letectví a letadla historie policie SR

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy