Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ohnivé peklo v Kemerovu má méně obětí, vyšetřovatelé zveřejnili konečná čísla

Požár
Požár
Foto: Pixabay

Kemerovo - Požár v nákupním středisku v sibiřském městě Kemerovo si minulý měsíc vyžádal 60 obětí na životech. Oznámili to dnes vyšetřovatelé. Dříve ruské úřady uváděly, že při požáru zahynulo 64 lidí, převážně dětí.

"Výsledky práce při prověření všech zpráv o nezvěstných při požáru, jakož i závěry expertů umožnily vyšetřovatelům stanovit konečný počet mrtvých při požáru. Bylo jich 60," řekla mluvčí vyšetřovatelů Svetlana Petrenková agentuře Interfax.

Všechny mrtvé se podle mluvčí podařilo identifikovat, k čemu posloužily také výsledky testů DNA. Vyšetřovatelé proto vydali pozůstalým povolení pohřbít 37 lidí; pohřby 23 obětí povolili již dříve.

Požár v obchodním a zábavním centru Zimňaja višňa vypukl 25. března a trvalo tři dny, než se jej podařilo zcela uhasit. Podle expertů jej vyvolal elektrický zkrat, zaviněný zatékající střechou. Tragédii úřady vyšetřují podle paragrafů o usmrcení z nedbalosti, porušení pravidel požární bezpečnosti a o poskytování služeb nevyhovujícím bezpečnostním požadavkům. Vyšetřovatelé zatím zatkli sedm obviněných.

Témata:  Rusko požár v Kemerovu požáry

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 20:44

Stoltenberg: Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy

Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy. Prohlásil to v úterý na návštěvě Polska generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy