reklama

Devětadvacetiletý Travis Reinking začal v noci na neděli střílet na zákazníky kavárny Waffle House na nashvillském předměstí. Nejdřív zastřelil dva lidi na parkovišti před podnikem, a pak začal střílet uvnitř. Tři lidé byli mrtví na místě, čtvrtý člověk zemřel v nemocnici. Muž postřelil další dvě osoby, které jsou ve vážném, avšak stabilizovaném stavu. Dva další lidé mají nespecifikovaná zranění. Útočníka odzbrojil duchapřítomný host kavárny, ale pachateli se podařilo utéct.

Naposledy byl podle policie Reinking spatřen v neděli v lese nedaleko svého obydlí. Měl na sobě jen černé kalhoty, při střelbě v kavárně Waffle House neměl na sobě nic než bundu, na útěku byl nahý. Šéf nashvillské policie Steve Anderson novinářům řekl, že motiv útočníka zůstává nejasný. Pokud se do dnešního rána místního času (poledne SELČ) nepodaří střelce najít, zůstanou nashvillské školy uzavřeny.

Reinking byl loni v létě zadržen v zakázaném pásmu u Bílého domu. Prostor odmítal opustit s tím, že chce mluvit s prezidentem Donaldem Trumpem. Po incidentu mu policie pozastavila právo držet střelné zbraně. V květnu 2016 si Reinking policii stěžoval, že ho obtěžuje světoznámá americká zpěvačka Taylor Swiftová, která mu prý odposlouchává telefon. Výzvy policie, aby se nechal vyšetřit u lékařů, údajně vytrvale odmítal.