reklama

Byla zatčena a soud jí v březnu po dohodě o přiznání vyměřil osmiměsíční trest vězení za útok na vojáka ve službě a pokutu ve výši 5000 šekelů (29.000 Kč).

"Podle mého názoru měla dostat kulku, aspoň do kolene. Byla by pak po zbytek života v domácím vězení," napsal Smotrič, který je členem pravicové strany Židovský domov.

Poslankyně Michal Rozinová z centristického Merecu reagovala na twitteru velmi rozhořčeně. "Měl byste se stydět. Měli snad minulý týden mladíci házející na vojáky kamení z kopce v Samaří dostat taky kulku?" napsala o incidentu, při němž vojáky napadli obyvatelé židovských osad ze Západního břehu Jordánu. "A, zapomněla jsem, že na nepřátele se vztahují jiné zákony. Vaše vysvětlení mne nezajímá, jste štváč a gangster," doplnila Rozinová.

Spolu s Ahid byly odsouzeny také její matka Narímán a sestřenice Núr, které se incidentu zúčastnily. Matka dostala rovněž osmiměsíční trest vězení a pokutu 6000 šekelů, sestřenice pět měsíců s podmínkou a pokutu 2000 šekelů. Ahid Tamímíové hrozil vyšší trest, protože v původní obžalobě byly také útoky kamením z jiných střetů s vojáky.