Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Drama na syrské hranici: Izrael zničil syrské dělostřelecké zařízení

Izraelská armáda
Izraelská armáda
Foto: Pixabay

Tel Aviv - Izraelská armáda oznámila, že dnes zasáhla dělostřelecké zařízení v Sýrii. Stalo se tak poté, co u izraelské hranice vybuchl dělostřelecký granát, který byl podle Izraele odpálen ze Sýrie. Žádný Izraelec při incidentu nezemřel. Informovala o tom agentura AP.

Izraelská armáda v prohlášení uvedla, že z odpálení granátu viní syrský režim a "nebude tolerovat jakékoliv pokusy o narušení svrchovanosti Izraele či ohrožování izraelských civilistů". Izrael nicméně zároveň dodal, že granát zřejmě dopadl blízko hranice omylem.

Od roku 2012 zasáhl Izrael syrské cíle více než stokrát, většinou byly nálety zacíleny na konvoje přepravující zbraně libanonskému radikálnímu hnutí Hizballáh, které stejně jako Írán stojí ve válce na straně syrského prezidenta Bašára Asada. Izrael v minulosti rovněž podnikl odvetné kroky, když u jeho hranic dopadly zbloudilé střely.

Témata:  Izrael Sýrie EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:41

Polák předával informace do Ruska, mohly vést k atentátu na Zelenského

V Polsku došlo ve středu k zadržení občana podezřelého z toho, že ruské tajné službě poskytoval citlivé informace, které by potenciálně mohly vést k atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. O případu informovala polská televize TVN24.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy