Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slováci by měli mít ministryni vnitra, premiér navrhuje Denisu Sakovou

Policie SR, ilustrační fotografie
Policie SR, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Bratislava - Slovenský premiér Peter Pellegrini navrhl do funkce ministra vnitra nynější státní tajemnici resortu Denisu Sakovou, blízkou spolupracovnici exministra vnitra Roberta Kaliňáka, jehož přiměly k odchodu protesty veřejnosti. Informoval o tom dnes mluvčí prezidenta Andreje Kisky Roman Krpelan. Kdy prezident Sakovou ministryní jmenuje, není zatím jasné.

Změna v čele ministerstva vnitra souvisí s trvající krizí v zemi po dosud neobjasněné únorové vraždě investigativního novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírové. Po Kaliňákovi byl kvůli silnému tlaku veřejnosti nucen podat žádost o uvolnění z funkce i policejní prezident Tibor Gašpar, který ale v úřadu zůstane do konce května.

"Předseda vlády dnes osobně informoval prezidenta Andreje Kisku, že nominantkou na post ministra vnitra je dosavadní státní tajemnice resortu Denisa Saková. Prezident si ji dnes na 15:00 pozval do prezidentského paláce," řekl podle serveru hnonline.sk Krpelan.

Sdělil rovněž, že dnes ani ve čtvrtek Kiska Sakovou do funkce nejmenuje. Datum, kdy by se tak mělo stát, neprozradil, i když řekl, že ho už ví.

Témata:  Slovensko Ministerstvo vnitra České republiky politici Peter Pellegrini policie SR

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:41

Polák předával informace do Ruska, mohly vést k atentátu na Zelenského

V Polsku došlo ve středu k zadržení občana podezřelého z toho, že ruské tajné službě poskytoval citlivé informace, které by potenciálně mohly vést k atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. O případu informovala polská televize TVN24.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy