Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při sebevražedných útocích v Pákistánu bylo zabito devět lidí

Pákistán
Pákistán
Foto: Pixabay

Kvéta (Pákistán) - Při dvou sebevražedných útocích v pákistánském městě Kvéta dnes zemřelo nejméně šest členů ozbrojených složek, 15 dalších bylo zraněno. Zemřeli také všichni tři útočníci, uvedla agentura Reuters. k útokům se zatím nikdo nepřihlásil.

Jeden z útočníků se odpálil u policejního vozu na silnici vedoucí k mezinárodnímu letišti na severozápadě města. "Byl to sebevražedný útok, máme potvrzeno, že zemřelo šest policistů," řekl šéf místní policie. Dalších sedm policistů bylo zraněno.

O půlhodiny později se dva muži se sebevražednými vestami pokusili zaútočit na polovojenské kontrolní stanoviště na jihu města. Nasazená jednotka je ale odhalila a zahájila na ně palbu. Útočníci se odpálili v rozmezí několika minut a zranili přitom osm vojáků.

Kvéta je metropolí neklidné provincie Balúčistán, leží zhruba 100 kilometrů východně od hranice s Afghánistánem. V oblasti kromě bojovníků hnutí Tálibán operují i sunnitští ozbrojenci a další sektářské skupiny napojené na organizace Al-Káida a Islámský stát (IS).

Témata:  Pákistán sebevražedný atentát

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Hamás - zkratka pro Hnutí islámského odporu

Příměří s Hamásem se vzdaluje? Hnutí zvažuje stěhování z Kataru

Politické křídlo palestinského hnutí Hamás zvažuje přesun z Kataru, napsal americký deník The Wall Street Journal s odvoláním na své zdroje. Podle listu by stěhování zřejmě dále ohrozilo jednání o příměří mezi Hamásem a Izraelem, protože je zprostředkovává právě Katar, kde dlouhodobě pobývá lídr hnutí Ismáíl Haníja.