Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Čech jel Slovenskem rychlostí přes 200 km/h, zaplatí 20 000 pokuty

Policie SR, ilustrační fotografie
Policie SR, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Bratislava - Pokutu 800 eur (20.400 Kč) uložili slovenští policisté českému řidiči, který o víkendu jel se svým vozem Audi R8 na dálnici na západě země rychlostí 220 kilometrů v hodině. Maximální povolenou rychlost tak překročil o 90 kilometrů v hodině, sdělila dnes ČTK policejní mluvčí Elena Antalová. Řidič pokutu zaplatil.

Policisté měřili rychlost 46letému řidiči v neděli odpoledne na dálnici D1 u Dubnice nad Váhom ve směru od Žiliny do Bratislavy a následně ho zastavili na dálničním odpočívadle.

Řidič se podle policejní mluvčí vymlouval, že k rychlé jízdě ho vybídla blíže neupřesněná žena. "Policisty tato kuriózní výmluva neobměkčila a řidiči uložili blokovou pokutu v nejvyšší částce, jakou policista může uložit na místě," uvedla Antalová. Dodala, že potrestaný řidič pokutu zaplatil pomocí platební karty.

Řidičům na Slovensku za rychlou jízdu nehrozí zadržení řidičského průkazu, pokud po zastavení hlídkou vyjádří ochotu zaplatit uloženou pokutu.

Témata:  Slovensko řidiči Češi pokuty policie SR

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy