Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Údajný islamista chtěl zaútočit na prince George. Teď muž vinu popírá

Londýn
Londýn
Foto: Pixabay

Londýn - Údajný stoupenec radikálů z Islámského státu, který sdílel na sociálních sítích informace o britském princi Georgeovi, dnes u soudu popřel, že by spáchal teroristický čin.

Podle prokuratury ale 32letý Husnain Rashid nabádal k útoku na prvorozeného syna prince Williama a jeho manželky Kate. Soudní proces s Rashidem začne 14. května, uvedla agentura AP.

Zadržený muž za použití šifrovaných kanálů prostřednictvím aplikace Telegram Messenger údajně komunikoval s teroristy, kterým dodával rady ohledně plánovaných útoků a vhodných obětí. V jedné ze zpráv byla fotografie čtyřletého prince, adresa jeho školy, silueta islamistického bojovníka a vzkaz "ani královská rodina nezůstane ušetřena".

Rashid byl zadržen loni 22. listopadu a obviněn z přípravy teroristických činů, podpory terorismu a šíření teroristických materiálů. Na sociálních sítích údajně schvaloval násilné útoky a rovněž si zjišťoval, jak se dostane do Sýrie, aby se mohl přidat k Islámskému státu.

Témata:  Velká Británie Princ George z Cambridge

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy