Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tálibán zabil přes 30 afghánských policistů

Afghanistán
Afghanistán
Foto: Pixabay

Kábul - Více než 30 afghánských policistů dnes zabili bojovníci islamistického hnutí Tálibán při dvou útocích na základny bezpečnostních sil v provincii Faráh na západě země. Informovala o tom agentura Reuters.

Při prvním z útoků přepadli členové Tálibánu v noci na dnešek policejní základnu v okrese Bala Buluk, který je již několik měsíců pod tlakem radikálů, a připravili tam o život 23 policistů. Další tři příslušníci policie utrpěli zranění.

Při druhém útoku Tálibánu ve městě Faráh, které je metropolí stejnojmenné provincie, zahynulo 11 policistů. Povstalci se tam také zmocnili velkého množství zbraní a dalšího vybavení.

Přes odlehlou, řídce osídlenou provincii Faráh vedou klíčové pašerácké stezky, které spojují provincii Hílmand, jež je baštou Tálibánu a hlavním producentem opia a heroinu, do sousedního Íránu.

Témata:  Tálibán Afghanistán policie vražda terorismus

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy