Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útok autem v Ramalláhu: Izraelský voják je zraněn

Izraelská armáda
Izraelská armáda
Foto: Pixabay

Ramalláh (Palestina) - Útočník na okupovaném Západním břehu Jordánu dnes autem najel do izraelského vojáka a lehce ho zranil. Řidič z místa uprchl a bylo po něm vyhlášeno pátrání. S odkazem na sdělení izraelské armády o tom informovala agentura AP.

V uplynulých letech Palestinci několikrát použili auto jako zbraň při útocích na izraelské vojáky. Nejnovější incident přichází ve chvíli zvýšeného napětí v palestinsko-izraelských vztazích.

Izraelští vojáci dnes při protestech na hranici mezi Pásmem Gazy a Izraelem zastřelili Palestince. Šlo již o sedmý páteční protest od března. Palestinci se mimo jiné domáhají ukončení izraelské blokády Gazy, ve které vládne radikální hnutí Hamás. Blokáda trvá už deset let.

Dosud bylo při protestech podle palestinských zdravotnických zdrojů zabito 53 Palestinců. Podle Izraele se dnešní akce zúčastnilo kolem 15.000 Palestinců a někteří házeli zápalné lahve.

Příští týden bude v Jeruzalémě otevřena americká ambasáda. S tím nesouhlasí Palestinci, kteří chtějí východní Jeruzalém jako hlavní město svého budoucího státu.

Témata:  Izrael Palestina Izraelská armáda terorismus

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy