Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Olympionik si vymyslel přepadení, teď mu hrozí vězení

Olympijské hry
Olympijské hry
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Rio de Janeiro - Rok po odložení případu jiným brazilským soudem podala prokuratura státu Rio de Janeiro žalobu na amerického plavce Ryana Lochteho kvůli tomu, že si během předloňských olympijských her v Riu vymyslel historku o přepadení. Žaloba pro něj požaduje šest měsíců vězení, nebo pokutu.

Šestinásobný olympijský vítěz Lochte chtěl historkou o přepadení zakrýt, že s několika kolegy v opilosti poničili čerpací stanici a dostali se do konfliktu s ochrankou.

Nakonec byl potrestán desetiměsíčním zákazem startu od národního svazu. Aféra ho připravila o sponzory i o fanoušky, po dobu trestu též nemohl využívat olympijská tréninková střediska.

Poté co se osmnáctinásobný mistr světa omluvil, brazilský soud jej nakonec neobvinil. Třiatřicetiletý Lochte, jenž se mezitím stal poprvé otcem, se loni vrátil k trénování. Na podzim přešel k bývalému trenérovi Greggu Troyovi, který ho vedl v letech 2002 až 2013.

Témata:  Ryan Lochte Brazílie přepadení věznice soudy olympiáda

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy