Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Média v KLDR chválí Trumpa: Je moudrý a prozíravý. Naopak Hillary to pěkně schytala

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

Pchjongjang - Republikánský kandidát na prezidenta USA je moudrý a prozíravý, napsal severokorejský oficiální zpravodajský portál DPRK Today. Naopak Hillary Clintonová za tábor demokratů je dle komentáře hloupá.

"Prezident, pro kterého musejí američtí občané hlasovat, není hloupá Hillary, která přislíbila uzpůsobit íránský model k řešení jaderného sporu na Korejském poloostrově, ale Trump, který se vyslovil pro přímý rozhovor se Severní Koreou," píše DPRK Today. Portál v případě Clintonové nepoužil její příjmení, ale pouze křestní jméno.

Severokorejské média zmínila, že Trump chce jako prezident přehodnotit rozmístění amerických vojáků v Jižní Koreji a že nevyloučil ani jejich případné stažení.

Pchjongjang označuje americké vojáky za možné agresory a v jejich přítomnosti vidí přímou hrozbu pro svou bezpečnost. Podle agentury AP by Severní Korea přímé rozhovory s Washingtonem uvítala, zřejmě i k uzavření mírové smlouvy, neboť korejská válka v roce 1953 skončila pouze příměřím.

Miliardář rovněž prohlásil, že je ochoten v případě svého zvolení jednat se severokorejským diktátorem Kim Čong-unem.

Témata:  Donald Trump Severní Korea USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy