Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hodiny na hamburském stadionu stále běží, i když tamní klub čeká sestup

Německá fotbalová liga - Bundesliga
Německá fotbalová liga - Bundesliga
Foto: bundesliga.de **www.bundesliga.de**

Hamburk - Slavné hodiny na hamburském Volksparkstadionu se nezastavily ani po sobotním sestupu fotbalistů HSV z bundesligy, v níž jako jediní hráli nepřetržitě od jejího založení v roce 1963. Digitální časomíra však byla přeřízena, nyní ukazuje čas od založení klubu.

Hamburk byl na svou prvoligovou příslušnost patřičně hrdý, a proto hodiny na severní tribuně stadionu dlouhá léta po sekundách přičítaly délku působení HSV mezi elitou.

V sobotu Hamburk po 54 letech a 261 dnech jako poslední z šestnácti zakládajících členů prvně sestoupil, což se projevilo i na slavné časomíře.

Místo nápisu "V bundeslize od" je před číslicemi text "Tradice od" a čas se odpočítává od roku založení 1887. Dnes hodiny na prázdném stadionu ukazovaly 130 let a 226 dnů a symbolicky tak označily začátek nové éry dosavadního bundesligového "dinosaura".

Témata:  Bundesliga fotbal sport Německo

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy