Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Za teror v Paříži nesou vinu jedině Francouzi, tvrdí čečenský vůdce

Paříž, ilustrační foto
Paříž, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Moskva/Paříž - Veškerá zodpovědnost za sobotní útok, při kterém muž v centru Paříže zabil jednoho člověka a čtyři další zranil, nese Francie. Řekl to dnes Ramzan Kadyrov, vůdce autonomního Čečenska, ve kterém se útočník v listopadu 1997 narodil. Podle Kadyrova je pachatelem činu Chasan Azimov, který je francouzským občanem.

"Považuji za nezbytné říci, že veškerá zodpovědnost za to, že se Chasan Azimov uchýlil na cestu zločinu, je zcela na francouzských úřadech. V Čečensku se pouze narodil, ale vyrůstal, jeho osobnost, jeho názory a přesvědčení se formovaly ve francouzské společnosti," uvedl Kadyrov na sociální síti Telegram. Vyjádřil zároveň přesvědčení, že pokud by strávil své dětství a dospívání v Čečensku, "byl by Chasanův osud jiný".

Podle čečenského vůdce byl dvacetiletý mladík, kterého policie během sobotního útoku nožem v druhém pařížském obvodu zastřelila, kdysi ruským občanem, jeho pas už ale není platný, protože nepožádal o nový. V době útoku byl podle francouzských úřadů občanem Francie.

Ramzan Kadyrov, chráněnec ruského prezidenta Vladimira Putina, vládne Čečensku pevnou rukou od roku 2007.

Témata:  Ramzan Kadyrov Francie Čečensko teroristický útok v Paříži terorismus

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:15

Zasedání Rady NATO – Ukrajina proběhne už v pátek, hlavním tématem bude protivzdušná obrana

Zasedání Rady NATO – Ukrajina, o které požádal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, se uskuteční v pátek. Zelenskyj by měl jednat s ministry obrany členských zemí Aliance, oznámil její generální tajemník Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy