Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lovci v Coloradu se snaží ulovit medvěda, který napadl holčičku

Medvěd hnědý
Medvěd hnědý
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Colorado - Správci parků v americkém státě Colorado se snaží ulovit medvěda baribala (Ursus americanus), který o víkendu zaútočil na pětiletou holčičku a pokusil se ji odvléci. Dívka útok přežila, nyní se zotavuje v nemocnici a je podle agentury Reuters v dobrém stavu.

Holčička v neděli brzy ráno v obci East Orchard Mesa asi 400 kilometrů západně od Denveru vyšla před dům, kam ji přilákal hlomoz, o kterém si myslela, že ho dělá její pes. Baribal dítě napadl a dívčin křik vyburcoval matku.

"Když vyšla ven, aby zjistila, co se děje, viděla, jak medvěd vleče její dceru," uvedla správa coloradských parků CPW. Matka začala křičet a medvěd pak dítě pustil.

"Naši zaměstnanci po medvědovi pátrají a budou v tom pokračovat tak dlouho, jak bude třeba," řekl mluvčí CPW Mike Porras. Ke stopování zvířete nasadila CPW i psy a na šelmu nalíčila pasti. Správa je podle Porrase rozhodnuta medvěda usmrtit.

Témata:  medvědi napadení zvířaty zvířata USA příroda

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy