reklama

Minulý týden v pondělí Australan, kterému je kolem čtyřiceti let a žije na sydneyském předměstí Bondi, vyhrál v loterii milion australských dolarů (16,1 milionu korun), v sobotu pak ve stejné sázkové hře nečekaně zbohatl o dalších 1,5 milionu (24 milionů korun).

"Říkal jsem si, že je to příliš dobré, aby to byla pravda," řekl výherce zástupcům NSW Lotteries, státní loterie Nového Jižního Walesu. "Pravděpodobnost, že vyhrajete dvakrát za sebou v tak krátkém čase je určitě nulová. Hrozně rád bych dal lidem radu, jak v loterii vyhrát, ale žádnou nemám," dodal.

Na otázku, jak hodlá nově nabyté peníze utratit, odpověděl, že nebude "hloupý" a peníze investuje do nemovitostí v Sydney, koupí si ale i nové auto a "samozřejmě dovolenou na Honolulu".

Jaká je pravděpodobnost, že někdo v loterii NSW vyhraje dvakrát během jednoho týdne, nedokázala společnost říci. Pravděpodobnost jednorázové výhry je ale podle ní jedna ku 1,845 milionu. "Neznáme nikoho, kdo by vyhrál dvakrát během jednoho týdne," řekl AFP mluvčí NSW Lotteries Matt Hart. "Víme o lidech, kteří vyhráli dvakrát za život, ale ne dvakrát za týden," dodal.