Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dovolená skončila tragicky: Turistku v oblíbené italské destinaci znásilnilo více než 10 mužů

Itálie, ilustrační foto
Itálie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Itálie patří k oblíbeným destinacím turistů z celé Evropy – včetně těch českých. Jenže právě jedno z tamních letovisek teď řeší obří skandál. Skupina mužů tu hromadně znásilnila britskou turistku. Video z činu navíc muži sdíleli na chatu aplikace WhatsApp.

Policie podle britského deníku The Mirror potvrdila, že v souvislosti s útokem na padesátiletou ženu v italském Sorrentu zatkla pět mužů. Zároveň ale uvedla, že by do činu mohlo být zapleteno více než deset lidí.

Britskou turistku zdrogovalo a znásilnilo pět pracovníku zdejšího hotelu. Strašlivý útok si přitom muži nahráli na mobil, informovali vyšetřovatelé. Padesátiletá žena tvrdila, že byla sexuálně napadena v poslední den své dovolené v Itálii.

K incidentu podle zpráv došlo ve „známém hotelu" v turistickém turistickém letovisku Sorrento nedaleko Neapole v říjnu 2016.

V souvislosti s činem bylo zatčeni pět mužů, kteří byli identifikováni jako Antonino Miniero, Gennaro Davide Gargiulo, Fabio De Virgilio, Raffaele Regio a Francesco D'Antonio. Dva barmani podle deníku ženě a její dceři podávali nápoje s drogami. Pak zatáhli ženu k nedalekému bazénu, kde ji sexuálně napadli.

Později byla Britka odvedena do hotelové místnosti, kde čekalo až dvanáct mužů, kteří ji střídavě znásilňovali, uvedl italský server Repubblica. Video incidentu bylo sdíleno prostřednictvím aplikace WhatsApp ve skupině s názvem „Bad Habits" (Špatné zvyky), kde ho ostatní muži komentovali.

Policie dokázala identifikovat řadu podezřelých ze záznamu a spojila pachatele s trestným činem díky fotografickým materiálům získaným během vyšetřování a vzorkům DNA.

Témata:  Itálie znásilnění turisté

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:23

Ukrajina může podle CIA prohrát válku s Ruskem ještě letos

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy