reklama

Podle tradice uděluje královna Alžběta II. ve svatební den titul mužskému členovi královské rodiny. Volný je přitom nyní titul vévoda ze Sussexu, který nejspíš Harrymu připadne.

Jediný předchozí vévoda ze Sussexu byl ženatý dvakrát, ani jeden sňatek ale neschválil jeho otec, král Jiří III., takže tyto svazky byly považovány za protiprávní. Znamená to tedy, že Meghan Markleová by se stala první ženou oprávněnou používat titul vévodkyně ze Sussexu.

Stejně jako princ Harry žil i předchozí vévoda ze Sussexu, princ Augustus Frederick, v Kensingtonském paláci a rovněž se oženil z lásky, namísto toho, aby mu byla vhodná žena vybrána na základě královských tradic. Jeho otec, král Jiří III., mu ale svatbu s první ženou Augustou Murrayovou neschválil, protože pocházela z nižších společenských vrstev. Princ si ji ale stejně potají vzal v roce 1793 v Římě a poté znovu v Anglii, když se vrátili. Bez povolení krále byl ale sňatek o rok později anulován. Pár spolu stejně i nadále žil. Manželé spolu měli dvě děti, pak se ale rozešli.