Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hokejový souboj Česko-USA vidělo 1,29 milionu diváků, bitva s Ruskem lákala víc

Hokej, ilustrační foto
Hokej, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - Čtvrtfinálové utkání českých hokejistů s Američany na mistrovství světa v Dánsku sledovalo ve čtvrtek odpoledne v České televizi 1,293 milionu diváků starších 15 let. Na zápas přepnul každý druhý člověk, který tou dobou televizi sledoval. Přímý přenos utkání, ve kterém Češi prohráli 2:3, byl třetím nejsledovanějším přenosem z letošního šampionátu. Nejvíce lidí přitáhlo 10. května k obrazovkám utkání s Ruskem. Vyplývá to z informací, které ČTK poskytla mluvčí ČT Michaela Zahrádková.

Sledovanost utkání s Američany v průběhu zápasu stoupala. První třetinu, po které Češi prohrávali 0:2, vidělo 1,19 milionu lidí. Druhou třetinu, dohranou za vyrovnaného stavu, už sledovalo 1,458 milionu diváků. Závěrečná část zápasu přilákala 1,62 milionu lidí.

Na mistrovství světa, které o víkendu vyvrcholí v Kodani už bez české účasti, televizní diváky nejvíce zaujalo utkání s Ruskem. Zápas, ve kterém český tým porazil olympijské vítěze z Pchjongčchangu 4:3 v prodloužení, vidělo 1,6 milionu lidí. Na druhém místě ve sledovanosti skončil zápas Česko - Švýcarsko s 1,3 milionu diváků.

Témata:  hokej sport Česká televize

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy