Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Režisér a producent Luc Besson byl obviněn ze znásilnění

Luc Besson
Luc Besson
Foto: Wikimedia Commons

Paříž - Francouzský režisér a producent Luc Besson čelí obvinění ze znásilnění. Informovala o tom dnes agentura AFP s odvoláním na zdroje ze soudních kruhů.

Obvinění podle těchto zdrojů vznesla nejmenovaná sedmadvacetiletá herečka na pařížském komisařství a policie zahájila vyšetřování případu.

Devětapadesátiletý Besson podle svého právního zástupce obvinění kategoricky odmítá.

Besson režíroval například filmy Brutální Nikita, Leon, Pátý element nebo Johanka z Arku. Snímek Leon obdržel Českého lva za nejlepší zahraniční film.

Případ navazuje na trend, který se v posledních měsících rozběhl ve filmovém průmyslu. Harvey Weinstein, který byl obviněn ze sexuálního obtěžování, včetně znásilnění.

Weinstein byl jedním z nejvlivnějších mužů Hollywoodu. Producent ale popírá, že by si na někom vynutil pohlavní styk. Když aféra vyšla najevo, představenstvo firmy jej propustilo a hollywoodské hvězdy se od něj distancovaly.

Témata:  znásilnění Francie Luc Besson

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:08

Policie v Plzni evakuovala dům kvůli nálezu munice. Zajistí ji pyrotechnik

Policie zasahuje v neděli večer u nálezu nebezpečné munice v Plzni. Do domu byl přivolán pyrotechnik, proběhla evakuace. Kromě strážců zákona pomáhají u zásahu také hasiči. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy