Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slovenská policie prý špatně ohledala místo Kuciakovy vraždy, tvrdí advokát

Policie SR, ilustrační fotografie
Policie SR, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Bratislava - Slovenská policie zbabrala první ohledání místa dosud nevyšetřené únorové vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky. Televizi Joj to řekl právník pozůstalých a exministr vnitra i spravedlnosti Daniel Lipšic s odvoláním na obsah části policejního spisu, do které slovenské úřady minulý týden umožnily nahlédnout rodinám zastřelené dvojice.

"Nebyly tam zajištěny stopy, které se zajistit měly, a je možné, že byly nezvratně zničeny," uvedl Lipšic. Některé důkazy k případu vyšetřovatelé podle něj zjistili až z fotografií.

Dvojice byla zastřelena ve svém domě nedaleko Trnavy, vedení policie jako nejpravděpodobnější motiv vraždy označilo investigativní práci reportéra.

Slovenská policie již krátce po vraždě čelila kritice odborníků za to, že k ohledání těl nepřizvala soudního lékaře, ale patologa, který přednáší histologii. Prokuratura se ale v této záležitosti již dříve policistů zastala a uvedla, že pitvu již prováděli znalci z ústavu soudního lékařství.

Témata:  Slovensko policie SR vražda

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.