Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zuckerberg jde do Evropského parlamentu vysvětlovat únik dat

Facebook
Facebook
Foto: Pixabay

Brusel - Zakladatel a šéf americké společnosti Facebook Mark Zuckerberg se dnes v podvečer setká se zástupci vedení Evropského parlamentu (EP).

Schůzku, svolanou především kvůli otázkám ochrany osobních dat uživatelů sociální sítě Facebook, přitom bude možné sledovat živě v internetovém přenosu.

Setkání s šéfem Facebooku se odehrává jen tři dny před tím, než v Evropské unii začne platit nařízení o ochraně osobních údajů, označované zkratkou GDPR.

Facebook čelí krizi důvěry poté, co vyšlo najevo, že data desítek milionů jeho uživatelů, včetně necelých tří milionů z Evropy, byla neoprávněně využívána konzultantskou společností Cambridge Analytica. Zuckerberg v minulosti mluvil o tom, že v reakci na skandál by pravidla GDPR mohl Facebook aplikovat celosvětově.

Zuckerberg před časem vypovídal na veřejném slyšení před americkými senátory ve Washingtonu. Skutečnost, že by se měla schůzka s vybranými europoslanci odehrát na rozdíl od té v USA za zavřenými dveřmi, vyvolala kritiku.

Témata:  Facebook Mark Zuckerberg 1 europoslanci EU internet

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.