Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po srážce kamionu a vlaku u Turína nejméně 2 mrtvý a 23 zraněných

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Turín - Nejméně dva mrtvé a 23 raněných si podle italských médií vyžádala srážka kamionu a vlaku na přejezdu u obce Caluso na severu země, asi 40 minut před půlnocí. Náraz byl tak silný, že tři vagony vykolejily.

Na místě zahynul strojvedoucí vlaku, který jel na trase z Turína do města Ivrea. Později zemřel jeden z dvou nejhůře raněných, které vrtulník přepravil do nemocnice. Většina lidí vyvázla s lehčími zraněními, řidič kamionu s litevskými poznávacími značkami nebyl zraněn vůbec, poznamenala agentura AP.

Regionální železniční společnost uvedla, že na přejezdu byly před příjezdem vlaku spuštěny závory, ale kamion, mířící do nedalekého skladiště, je z dosud neznámých důvodů přerazil a skončil na kolejích.

Jedna z cestujících, která utrpěla zlomeninu nohy, uvedla, že cítila, jak padá, a bála se, že zemře. Scénu po srážce vylíčila jako strašlivou.

Záchranáři prohledali trosky, aby se ujistili, že v nich neuvízl žádný z cestujících.

Témata:  nehody vlaků Itálie železnice vlaky

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy