Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německo zasáhly bouře a přívalové povodně

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Berlín - Škody za miliony eur způsobily bouřky, které se v úterý přehnaly přes některé oblasti v Německu. Informují o tom dnes místní média. Přívalové lijáky způsobily například ve Wuppertalu a v Cáchách ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko či v Bad Gandersheimu v Dolním Sasku bleskové povodně.

V univerzitním kampusu ve Wuppertalu bouři nepřečkala střecha jedné z budov, která se propadla. Ve městě se zřítila také střecha jedné z čerpacích stanic, u které v té době parkovalo 14 aut. Policie uvedla, že jeden z řidičů byl lehce zraněn.

Dešťová voda rychle zaplavila ulice Wuppertalu i Cách, odkud natekla i do sklepů. Portál Focus.de zveřejnil video, na kterém proud vody srazil motorkáře. Podobně situace vypadala i v Bad Gandersheimu, kde vodní toky a rybníky nedokázaly přívaly deště pojmout, takže se voda vylila z břehů.

Německá meteorologická služba (DWD) uvedla, že na některých místech Wuppertalu napršelo 100 litrů na čtvereční metr. "Byl to extrém a je to hodnota, která běžně naprší za celý měsíc," citovala dnes agentura DPA mluvčího DWD. Wuppertalská radnice uvedla, že odstraňování škod na infrastruktuře potrvá několik dní.

V porúrském Oberhausenu zranil blesk ženu. Podle hasičů se pohybovala ve volném prostranství, blesk ji naštěstí nezasáhl přímo.

Bouřky potrápily i Hesensko s Bavorskem, kde poryvy větru vyvracely a lámaly stromy a dešťová voda zaplavila ulice.

Témata:  bouřky počasí Německo

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy