Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německý Essen se o ramadánu přejmenoval, aby neurážel muslimy? Zpráva pohoršila lidi, má to ale háček

Muslimové
Muslimové
Foto: Pixabay

Budapešť - Největší zpravodajská televize Hirado nepochopila vtip německého humoristického serveru noktora.de, upozorňuje euronews.

Podle fiktivní zprávy se město Essen, tedy literárně v němčině „jíst“, bude během Ramadánu přejmenován, aby neurážel muslimy na Fasten, tedy v němčině půst. Podle fiktivní zprávy se pod petici podepsalo již 5000 lidí a úřady zvažují provedení návrhu.

Na tento zcela zjevný nesmysl navíc z očividně recesistické stránky skočila maďarská veřejnoprávní zpravodajská televize Hirado. Ta svoji reportáž pojala zcela vážně a zopakovala ji během dne v několika zpravodajských relacích.

„Poslední dva tři roky,“ říká pro Euronews maďarský novinář Attila Varga, „jsme o migrantech slyšeli miliardy věcí. Migranti tohle, migranti tamto. Fake news tohle, fake news tamto. Lidi už to prostě nezajímá. Kdo to věděl, tak se alespoň zasmál. “

V Maďarsku vládnou silné protiuprchlické a protimuslimské nálady. Premiér Viktor Orban jich využil ve své kampani a volby v letošním roce drtivě vyhrál. V Maďarsku však žije jen 151 000 cizinců.

Témata:  Maďarsko uprchlíci Německo muslimové

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.