Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slovenský tisk má jasno: Zeman chce, aby po něm nezůstal kámen na kameni

Zemanovo vítězství ve volbě prezidenta 2018
Zemanovo vítězství ve volbě prezidenta 2018
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Bratislava/Praha - Slovenský tisk tepe českého prezidenta a premiéra. Miloš Zeman se podle komentářů rozhodl, že šéf hnutí ANO Andrej Babiš bude v čele české vlády, a nedá si pokoj, dokud se tak nestane.

Již nevadí podpora komunistů nové vládě, kterou Zeman vylučoval, když sám vedl ČSSD, napsal slovenský list Pravda ke jmenování Babiše premiérem. 

"Zeman hodlá po sobě zanechat jako dědictví politickou scénu, na které nezůstal kámen na kameni. Tento plán, zdá se, má lepší vyhlídky na úspěch než Babišovy barvité přísliby efektivního, manažersky řízeného, ale přitom sociálního státu. Jediné, co zatím ANO dokázalo, byla 'očista' státní správy od lidí, kteří mu nebyli po chuti," uvedl list. 

Na spolupráci s ANO nakonec přistoupili ti, kteří mají největší důvod obávat se nových voleb. "Přesně jak očekával prezident Miloš Zeman, který vytrvale, zas a znovu, posílal předsedu ANO do ringu, aby dosáhl svého," napsal deník.

List Sme připomněl, že Zeman jmenoval Babiše premiérem ještě před skončením referenda v ČSSD. "Zatímco sociální demokraté rozhodují, zda mají jít s Babišem do vlády, prezident jim vzkázal, že oni o premiérovi nerozhodují," uvedl list. 

Témata:  Miloš Zeman Andrej Babiš vláda Slovensko média

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:56

Speed Marathon: Policie za pátek eviduje tisíce přestupků

Během pátečního celostátního bezpečnostního opatření dopravní policie zaznamenala celkem 2166 dopravních přestupků. Nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti, což tvořilo téměř tři čtvrtiny všech dokumentovaných přestupků. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy