Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slovenský prokurátor v případu zabitého Filipínce pochybil, když propustil pachatele

Vlajka Slovenska
Vlajka Slovenska
Foto: Pixabay

Bratislava - Slovenská generální prokuratura dnes k případu ukopání Filipínce v Bratislavě uvedla, že okresní prokurátor pochybil, když hned nenavrhl vazbu pro zadrženého útočníka. Do vazby putoval po medializaci případu až tento týden a až poté, co cizinec zraněním v nemocnici podlehl.

Filipínce Henryho Acordu na jedné z bratislavských ulic silně kopl do hlavy útočník z jihu Slovenska. Reagoval tak na to, že se Filipínec snažil chránit ženy před obtěžováním. 28letý Slovák bezvládné tělo Filipínce fotil a dal si na něj nohu. Svědkyně incidentu listu Nový čas řekla, že útočník cizince napadl také slovně a zmiňoval jeho rasu.

Generální prokuratura po prozkoumání postupu okresního prokurátora uvedla, že vůči němu bude vyvozena zodpovědnost.

Acordova rodina přijala nabídku slovenské ministryně vnitra Denisy Sakové na přepravu těla Filipínce do vlasti letadlem slovenské vládní letky.

Loni se na Slovensku terčem útoku stal student tmavé pleti. Předloni slovenské ministerstvo vnitra zase upozornilo na rostoucí počet útoků na muslimky na Slovensku, byť muslimská komunita v zemi není početná.

Témata:  Slovensko

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 10:02

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě UNRWA

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA). Ta přišla v pondělí s informacemi, že Tel Aviv nikdy nevyjádřil obavy ze zaměstnanců UNRWA, jejichž seznam dostává každoročně od roku 2011.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy