Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Orbán zuří: Soros vydělá na zničení Evropy. Nechceme se smíchat s jinými národy

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér
Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér
Foto: fidesz.hu **www.fidesz.hu**

Budapešť - Maďarskému premiérovi Viktoru Orbánovi nedá George Soros spát. Amerického miliardáře tentokrát označil za spekulanta, který chce vydělat peníze na zničení "starého kontinentu".

"V Evropě probíhá výměna obyvatelstva, částečně proto, aby se pomohlo spekulantům, jako je George Soros, vydělat peníze na zničení kontinentu," prohlásil Orbán v rozhovoru pro rozhlasovou stanici Kossuth.

Podle Orbána je nezbytné vést otevřený boj proti Sorosovi a jeho "armádě" a dokázat, že chtějí imigraci a že jejich motivací je multikulturní Evropa.

"Nemají rádi křesťanské tradice Evropy a jsou přesvědčení, že když nás smíchají s jinými národy, pak se v Evropě bude žít lépe. My ale nechceme být smícháni s jinými," řekl Orbán. 

Maďarský parlament nyní projednává návrh zákona přezdívaného "Stop Soros", který v rámci svého důrazného tažení proti imigraci předložila Orbánova vláda. Podle tohoto normativního aktu, který je namířen především proti nevládním organizacím podporovaným Sorosem, bude v zemi v podstatě trestné jakýmkoli způsobem pomáhat nelegální migraci.

Nelegální migrace je přitom nově definována jako organizovaná činnost, která osobám, jež nečelí nebezpečí pronásledování, neoprávněně pomáhá požádat o azyl nebo získat povolení k pobytu v Maďarsku. Zákon také znemožňuje žádat o azyl těm, kteří do Maďarska přišli ze třetích zemí, kde jim perzekuce nehrozila.

Témata:  Viktor Orbán George Soros Maďarsko

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy