Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Bratislavě proběhlo poslední rozloučení se zavražděným Filipíncem

Bratsilava, Slovensko - Bratislavský hrad
Bratsilava, Slovensko - Bratislavský hrad
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Bratislava - V Bratislavě se dnes konalo poslední rozloučení s Filipíncem Henrym Acordem, který podlehl zraněním po útoku 28letého Slováka. Po skončení obřadu se asi stovka truchlících sešla na Obchodní ulici u místa incidentu, které je mezitím plné vzkazů, svíček a květů.

Bohoslužby v kostele svatého Ladislava se podle serveru Aktuality.sk zúčastnila přibližně stovka lidí.

Bratislavský kostel byl dnes prozářený bílou barvou, která je symbolem naděje, což několikrát připomněl i kněz Benjamín Kosnáč. Asi 40 Filipínců včetně rodiny, přátel a známých oběti si obléklo bílá trička s Henryho fotografií. "Nikdo nemá větší lásku než ten, kdo položí život za své přátele," stálo na zadní straně triček.

"Mám sen, že lidé ve světě budou hovořit o Slovensku jako o zemi, v níž vládne přijetí a hluboký respekt vůči každé lidské bytosti," prohlásil kněz.

Po skončení mše přeneslo několik mužů rakev do automobilu. Tělo bude letecky transportováno do Filipíncova rodiště, kde se také v kruhu rodiny a blízkých uskuteční pohřeb.

36letého Filipínce, který na Slovensku žil a pracoval, útočník Juraj Hossu z Dunajské Stredy na konci května na jedné z bratislavských ulic silně kopl do hlavy, když se cizinec snažil chránit ženy před obtěžováním. 

Témata:  Slovensko SR Bratislava

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.