Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Afričtí migranti zaútočili na policisty. VIDEO naštvalo italského ministra vnitra. chce přijmout přísná opatření

Policie Itálie
Policie Itálie
Foto: INT

Řím - Nový italský ministr vnitra Matteo Salvini, který vede protiimigrační a euroskeptickou stranu Liga, se pořádně naštval poté, co viděl video, jak migranti útočí na italské policisty. Slíbil, že Itálie podnikne rázné kroky, aby takový incidentům zabránila.

Italský populistický vicepremiér veřejně podpořil policejní důstojníky, kteří byli hospitalizováni gangem migrantů během zabavování ilegálního zboží. K útoku došlo u slavného náměstí Piazza dei Miracoli v Pise v Toskánsku, informoval deník Corriere Della Sera.

Jeden důstojník Karabiniérů si z incidentu odnesl zlomený nos, další zranění na hrudi. K šarvátce došlo, kdy policisté zabavovali padělané zboží, včetně 160 falešných kabelek od známých návrhářských. Právě v tu chvíli byli napadeni skupinou senegalských migrantů.

Poté, co byli důstojníci odvezeni do nemocnice, údajně rvačka pokračovala, protože se někteří senegalští obchodníci snažili uklidnit jejich násilnější a agresivnější kolegy.

Záběry útoku šokovaly Itálii, ihned se začaly šířit na sociálních médiích. Na svém facebookovém profilu je sdílel také Salvini, který zdůraznil obavy, že země je ochromena množstvím nelegálních migrantů, kteří zde uvízli kvůli pravidlům Evropské unie (EU). Salvini k videu z útoku také napsal: „prodejci zaútočili na Karabiniéry". Zároveň strážcům pořádku popřál brzké uzdravení.

Dodal, že jeho cílem je „vyhoštění nelegálních přistěhovalců a obnovení dodržování zákonů v našich městech“. Salvini o události hovořil také s regionálním starostou, který poté lidem řekl: „Ministr vnitra a Itálie jsou s vámi, útočníci se začnou bát."

Lorenzo Cardogna, regionální tajemník policejní unie, pro noviny Il Giornale uvedl, že je to „další příklad násilí proti policii, jejímž výsledkem je těžce zraněný policista“. Dodal, že tento incident poskytl „obrázek paradoxní situace v našem městě a ukázal to, jak lidi, kteří neustále žijí mimo zákon, praktikují nelegální obchod, protože věří, že instituce proti nim nemohou nic udělat".

Témata:  Itálie uprchlíci násilí Matteo Salvini policie Itálie

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:08

Policie v Plzni evakuovala dům kvůli nálezu munice. Zajistí ji pyrotechnik

Policie zasahuje v neděli večer u nálezu nebezpečné munice v Plzni. Do domu byl přivolán pyrotechnik, proběhla evakuace. Kromě strážců zákona pomáhají u zásahu také hasiči. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy