Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Slovensku zemřelo dítě v autě, lékaři mu naměřili 46 stupňů

děti
děti
Foto: Pixmac

Bratislava - Matka ve slovenském městě Trstená nechala za horkého počasí dítě zamčené v autě, zatímco absolvovala vyšetření v nemocnici. Dítě zemřelo, jeho tělesná teplota dosáhla 46 stupňů Celsia.

Matka po návratu k vozidlu odnesla dítě bez známek života do nemocnice, kde mu lékaři již nedokázali pomoci. 

Běžná teplota lidského organismu se pohybuje zhruba do 37 stupňů Celsia a při překročení hranice 42 stupňů Celsia hrozí smrt.

Před třemi lety zemřelo v Nitře dvouleté dítě, které jeho otec zapomněl ve vozidle.

Témata:  Slovensko děti úmrtí

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy

Vláda Petra Fialy ve Sněmovně

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.