Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německá policie provedla razii proti gangu pašeráků lidí, organizovali i fingované sňatky

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Berlín - Německá policie dnes ráno provedla rozsáhlé razie proti pašerákům lidí a organizovanému fingování sňatků, které měly umožnit získání trvalého pobytu v Německu lidem z Indie a Pákistánu. Státní zastupitelství v Lipsku vyšetřuje tyto aktivity už od jara 2017.

Domovní prohlídky se konaly od dnešních 7:00 SELČ. Policisté zasahovali mimo jiné v Lipsku, Eilenburgu a v Hettstedtu ve spolkové zemi Sasko-Anhaltsko. Dále pak ve spolkových zemích Severní Porýní-Vestfálsko, Bádensko-Württembersko a Hesensko.

Dohromady policisté prohledali 27 bytů, přičemž jen v Hettstedtu bylo podle rozhlasové stanice Mitteldeutscher Rundfunk prohledáno 15 objektů.

Tři hlavní obvinění čelí podle agentury DPA podezření, že s pomocí falešných oddacích listů vystavených na Kypru zařizovali fingované sňatky indických a pákistánských občanů převážně s východoevropskými ženami.

Témata:  Německo obchod s lidmi

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy