reklama

Čtyři děti a jednoho muže, který děti ve věku od jednoho do 11 let držel jak rukojmí, našli zastřelené v americkém státě Florida. Těla objevili ve městě Orlando v jednom bytě, kde se muž předtím na 21 hodin zabarikádoval.

Případ se odehrál v noci na úterý a informovala o něm agentura DPA s odkazem na tamní policii, která zaznamenala tísňové volání v souvislosti s domácím násilím už v pondělí místního času.

Policií zavolala přítelkyně muže poté, co z domu utekla. Útočník začal na policii po jejím příchodu střílet, přičemž jeden policista utrpěl těžká zranění a byl v ohrožení života.

Následně se muž spolu se čtyřmi dětmi v bytě zabarikádoval. Bezpečnostní jednotky obklíčily budovu a policie na sociální síti Twitter uvedla, že pachatele vyzvala, aby děti propustil a incident vyřešil v klidu.

Policisté nakonec po více než 21 hodinách do bytu vtrhli, našli však už jen mrtvá těla dětí a muže, který spáchal sebevraždu. Podle serveru NbcConnecticut.com jde o 35letého Garryho Waynea Lindseyho, v minulosti trestaného za krádež, nepovolené ozbrojování i žhářství.