Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poprask na Břeclavsku: Muž a žena se zabarikádovali v bytě, chtěli střílet na exekutory

Exekuce, ilustrační fotografie
Exekuce, ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto ČT

Břeclav - Dramatické chvíle se dnes odehrály v Kobylí na Břeclavsku. V bytě se zabarikádovali muž se ženou a vyhrožovali, že budou střílet. Policie k domu vyjela po oznámení exekutorů, že v domě, do kterého pracovně přijeli, je problémový muž.

"Vyjeli jsme na místo po oznámení, že se v rodinném domě v Kobylí nachází muž, který vyhrožuje střelnou zbraní," uvedla policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Policie na místo nejdříve vyslala hlídku, muž ale začal namířenou zbraní vyhrožovat i policistům. Posléze se k vyhrožování podle mluvčí přidala i žena. Policie tedy k domu povolala zásahovou jednotku a vyjednavače.

"Vyjednavač se snažil, aby muž i jeho manželka z obydlí dobrovolně vystoupili, což se nepodařilo. Z tohoto důvodu jsme přistoupili k zákroku," uvedla mluvčí.

Při zákroku nebyl nikdo vážně zraněn. Záchranná služba na místo vyslala posádku s lékařem. "Jednu lehce zraněnou osobu jsme převezli do břeclavské nemocnice," sdělila mluvčí záchranné služby Michaela Bothová. Podle policejní mluvčí šlo o zadrženého muže.

Témata:  krimi Jihomoravský kraj exekuce

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy