Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Priorita rakouského předsednictví v EU? Migrace, bezpečnost a stabilita, slibuje Kurz

Sebastian Kurz
Sebastian Kurz
Foto: Facebook

Vídeň – Rakouský kancléř Sebastian Kurz dnes v parlamentu hovořil o prioritách rakouského předsednictví Evropské unii. Podle něj bude tématem číslo jedna boj proti ilegální imigraci.

Šéf vlády rovněž naznačil, že toto téma souvisí s bezpečností a stabilitou. Před několika dny také Kurz mluvil o potřebě vytvořit mezi Římem, Berlínem a Vídní „osu ochotných", tedy zemí odhodlaných řešit uprchlický problém.

„Evropě chybí bezpečnost a stabilita," prohlásil Kurz s tím, že i proto je třeba klást jasný důraz na ochranu hranic Podle Kurze bude zářijový summit šéfů vlád EU v Salcburku věnován „otázkám bezpečnosti, ochrany hranic a boje proti ilegální migraci".

Vídeň usiluje zejména o personální a finanční posílení Evropské agentury pro pobřežní a pohraniční stráž (Frontex), a to rychleji, než navrhuje Evropská komise.

Témata:  Sebastian Kurz Rakousko EU migrace

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy