Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Priorita rakouského předsednictví v EU? Migrace, bezpečnost a stabilita, slibuje Kurz

Sebastian Kurz
Sebastian Kurz
Foto: Facebook

Vídeň – Rakouský kancléř Sebastian Kurz dnes v parlamentu hovořil o prioritách rakouského předsednictví Evropské unii. Podle něj bude tématem číslo jedna boj proti ilegální imigraci.

Šéf vlády rovněž naznačil, že toto téma souvisí s bezpečností a stabilitou. Před několika dny také Kurz mluvil o potřebě vytvořit mezi Římem, Berlínem a Vídní „osu ochotných", tedy zemí odhodlaných řešit uprchlický problém.

„Evropě chybí bezpečnost a stabilita," prohlásil Kurz s tím, že i proto je třeba klást jasný důraz na ochranu hranic Podle Kurze bude zářijový summit šéfů vlád EU v Salcburku věnován „otázkám bezpečnosti, ochrany hranic a boje proti ilegální migraci".

Vídeň usiluje zejména o personální a finanční posílení Evropské agentury pro pobřežní a pohraniční stráž (Frontex), a to rychleji, než navrhuje Evropská komise.

Témata:  Sebastian Kurz Rakousko EU migrace

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 16:38

Češi budou ve volbách do europarlamentu vybírat ze 30 uskupení

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy