Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Alkohol, lenost, nekázeň a vychytralost. Co na sebe práskli Rusové?

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Moskva - Rusové sami o sobě tvrdí, že jsou pohostinní a pracovití. V průzkumu pro sociologickou agenturu VCIOM ovšem zároveň přiznali, že jejich nehorším rysem je záliba v alkoholu.

Rusové se také považují za oduševnělý, družný a štědrý národ. Méně dotázaných mezi kladné stránky počítá vzdělanost nebo nábožnost. Kromě sklonu k pití považují Rusové za nedostatky svého národa lenost, nekázeň a vychytralost.

Ruská mládež se na rysy svého národa dívá kritičtěji než starší pokolení. Lidé ve věku do 24 let připisovali Rusům negativní vlastnosti dvakrát častěji než důchodci.

Podobný průzkum zorganizovaný v roce 2015 agenturou VCIOM přinesl částečně jiné výsledky. Za pozitivní rysy Rusů označovali dotázaní hlavně čestnost, dobrotivost a velkorysost. Zato alkoholismus zůstal mezi negativními stránkami na prvním místě následovaný užíváním drog, lehkomyslností a leností.

Témata:  Rusko průzkumy alkohol

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy