Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump na hraně? Čím dál víc obdivuje diktátory, varují média

Donald Trump
Donald Trump
Foto: kremlin.ru

Washington - Americká média upozornily na "diktátorské" sklony prezidenta Donalda Trumpa. Vidí je v jeho obdivných poznámkách na adresu severokorejského vůdce Kim Čong-una.

List The Washington Post napsal, že prezident "otevřeně chválí totalitní vůdce po celém světě". Server Politico svou analýzu nazval "Donald sní o diktátorech".

Pozornost amerických médií po summitu v Singapuru vyvolala slova šéfa Bílého domu o tom, že Kim je silný vůdce, kterého lidé milují, talentovaný muž a skvělý vyjednavač. Trump se zalíbením hovořil o možnosti zastávat prezidentský úřad celoživotně a poznamenal, že by chtěl, aby mu lidé pozorně naslouchali, stejně jako poslouchají Kima. Tento výrok později označil za sarkasmus, který média nepochopila.

"Ať jde o žerty nebo ne, žádný prezident USA si nedovolil takový obdiv vůči diktátorům a jejich absolutní moci. Zdá se, že Trumpův zájem o tento jev roste se stále těsnějšími styky se světovými autoritářskými vůdci včetně Kima, čínského prezidenta Si Ťin-pchinga a ruského prezidenta Vladimira Putina," napsal v komentáři The Washington Post.

Témata:  Donald Trump USA novináři

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy