reklama

Třicetiletý žadatel o azyl, kterého média označují jako Karim, se v listopadu 2014 v Lutychu seznámil s tehdy devatenáctiletou dávkou. Tři dny ji držel v jednom z tamních squattů, kde žil. Opakovaně ji znásilňoval, píše deník.

Dívce sice bylo 19 let, ale mentálně je podle expertů na úrovni asi sedmi nebo osmiletého dítěte. Její matka u soudu vypověděla, že Karim chtěl, aby dívka otěhotněla. Úřady totiž předtím rozhodly, že Karim bude ze země deportován. Navíc mu na šest let zakázaly pobyt v Belgii.

Karim aktivně dívce bránil používat jakoukoli antikoncepci a pak ji doprovodil na lékařskou kliniku, aby zjistil, zda otěhotněla, uvedla matka oběti v svědectví. Sama dívka tvrdí, že jí Karim vyhrožoval a při znásilňování ji bil tak, až začala krvácet. Navíc ji prý také donutil vzít si prášky na spaní.

Žadatel o azyl všechna obvinění popřel a tvrdil, že zná skutečného pachatele, který se mu prý chce pomstít. Obviněn prý byl proto, že ho „chtěli za každou cenu dostat do vězení". Tomu ale soud neuvěřil a poslal muže na čtyři roky za mříže.