Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dusno kvůli migrantům: Demonstranti napadli ministryni vnitřní bezpečnosti USA +VIDEO

USA
USA
Foto: Pixabay

Washington - Napětí v USA kvůli politice nulové tolerance vůči ilegálům roste stále víc. Demonstranti ve Washingtonu narušili úterní večeři americké ministryně vnitřní bezpečnosti Kirstjen Nielsenové.

"Dokud děti nebudou moci jíst v klidu, tak ani vy nebudete jíst v klidu," skandoval dav aktivistů a na adresu Nielsenové volal, aby se styděla. "Copak také nejste matka?" křičeli demonstranti, které od stolu ministryně oddělovala ochranka.

Incident se odehrál ve washingtonské restauraci MXDC a k zorganizování protestu se přihlásilo hnutí Metro DC Democratic Socialists of America. "Jaká ironie, že to bylo v mexické restauraci," napsali členové hnutí na facebooku, kde zveřejnili také video z demonstrace.

Ministerstvo vnitřní bezpečnosti k události napsalo, že k ministryni a jejímu personálu v restauraci, kde měla pracovní večeři, přistoupila malá skupina demonstrantů a sdělila jí své obavy ze současných imigračních zákonů. "Zákonů, kvůli kterým vznikla krize na naší jižní hranici," napsalo ministerstvo.

Později se k protestu vyjádřila i ministryně. "Budu neúnavně pracovat, dokud náš špatný imigrační systém nebude napraven, naše hranice bezpečné a rodiny pohromadě," napsala Nielsenová.

Témata:  USA napadení přistěhovalectví

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy