Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Spisovatel se odvážil kritizovat Salviniho, musel dostat policejní ochranu

Vlajka Itálie
Vlajka Itálie
Foto: Pixabay

Řím - Italský spisovatel a novinář Roberto Saviano čelí kvůli své knize o italské mafii Gomora řadu let výhrůžkám smrtí, má proto policejní ochranu. Ministr vnitra Matteo Salvini ovšem naznačil, že by o ní mohl přijít. Prý je podezřele často v zahraničí. Nutno také dodat, že Saviano patří ke kritikům Salviniho.

Saviano je pod policejní ochranou od roku 2006, kdy vyšla jeho kniha Gomora, která pojednává o neapolské mafii Camorra a která se stala předlohou stejnojmenného filmu.

Italský spisovatel je ostrým kritikem nového ministra vnitra a předsedy strany Liga Salviniho, především kvůli jeho postoji k migraci. Na facebooku jej Saviano označil za "ministra podsvětí".

"Příslušné úřady zhodnotí, jestli mu něco hrozí, zčásti proto, že se mi zdá, že tráví dost času v zahraničí," uvedl v rozhovoru poskytnutém stanici RAI ministr vnitra Salvini. 

"Itálie je západní zemí s největším počtem novinářů pod policejní ochranou, protože má nejsilnější a nejnebezpečnější zločinecké organizace na světě," uvedl Saviano na facebooku. "Místo aby novináře, kteří žijí pod ochranou, zbavil nebezpečí, tak jim Matteo Salvini vyhrožuje," dodal Saviano.

Témata:  Itálie mafie Matteo Salvini

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.