Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

S komunisty se do postele nelehá. Spolupráce s nimi je kolaborací, píše se na Slovensku

Noviny, ilutrační foto
Noviny, ilutrační foto
Foto: Pixabay

Praha/Bratislava - Slovenský list Sme ve svém dnešním komentáři ztrhal novou českou vládu, kterou by měla podporovat KSČM. Komunisté jsou zlem jako fašisté a politik, jenž kalkuluje s jejich podporou, je kolaborant.

"Jak se nepodporují nápady fašistů ani se s nimi neleze do postele, zcela stejně se do postele nelehá s komunisty. Přesněji, problémem nejsou filozofové, problémem jsou praktičtí dědicové toho nejhoršího, co tato nelidská diktatura napáchala (nejen) v našem prostoru," uvedl list.

"Je to země Karla IV., země, na kterou jsme léta pohlíželi jako na vzor. Země, která položila počátky slovenského vysokého školství a dodnes netrpí méněcenností při pohledu na společnou minulost. Proto je trochu trapné dnes přihlížet a poučovat Česko, co se má a co již nikoli," stojí dále v komentáři.

Ačkoli se někteří komunisté naučili nosit obleky a neplánují v pětiletkách, stále jsou to podle Sme stejní dědicové hnusu, který desetiletí ničil zemi a životy v ní.

Témata:  vláda KSČM SME média

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 8:21

Česká televize odhalila jména všech deseti účastníků letošní StarDance

Jména všech deseti účastníků podzimní třinácté řady StarDance jsou známá. Česká televize ve středu na sociálních sítích odhalila jména pěti mužů, kteří se objeví na parketu. Už v pondělí prozradila, jaké slavné ženy budou usilovat o titul královny tanečního parketu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Francouzský prezident Emmanuel Macron a srbský prezident Aleksandar Vučič během společné tiskové konference před pracovní večeří v prezidentském Elysejském paláci v Paříži (Francie, 8. dubna 2024).

Srbsko se vzdává Ruska. Přibližuje se k NATO

Srbsko, jakožto kandidátská země pro vstup do EU je jednou z předních zemí na Balkánském poloostrově, která disponuje jednou z nejsilnějších armád v regionu. Jeho podpora je v kontextu evropských geopolitických snah více než důležitá. Historicky bylo Srbsko blíže k politice Kremlu, což se ale podle současných událostí mění. Srbové se stále více orientují na západní hodnoty a spojenectví.