Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Americký producent Weinstein byl obviněn z dalšího sexuálního útoku

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

New York - Americký filmový producent Harvey Weinstein čelí dalšímu obvinění ze sexuálního útoku. Nová obvinění dnes oznámil newyorský prokurátor Cyrus Vance.

Weinstein byl již v květnu obviněn ze znásilnění a dalších sexuálních zločinů, kterých se dopustil na dvou ženách. Nová obvinění zahrnují mimo jiné sexuální útok a figuruje v nich třetí žena.

„Tato obvinění jsou výsledkem mimořádné odvahy, kterou prokázaly oběti," uvedl prokurátor Cyrus Vance ve svém prohlášení s tím, že vyšetřování pokračuje.

Filmový producent se na konci května dobrovolně přihlásil na policii. Weinstein již v minulosti trval na své nevině. V květnu se sám dostavil na služebnu policie na Manhattanu a soud jej posléze propustil na kauci.

Weinsteina obvinilo v posledních měsících ze sexuálních útoků víc než 70 žen včetně hereček Salmy Hayekové či Gwyneth Paltrowové.

Témata:  sexuální obtěžování Harvey Weinstein USA ženy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy