Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Třináctiletá holčička, která byla pobodaná v domě pro uprchlíky v USA, zemřela

Zbraně
Zbraně
Foto: Pixabay

Boise (USA) - Tříletá dívka, kterou o víkendu spolu s osmi dalšími lidmi pobodal muž v americkém státě Idaho, v pondělí zemřela.

Třicetiletý Timmy Kinner zadržený po incidentu v domě pro uprchlíky byl obviněn z vraždy a dalších závažných zločinů. Soudce jej označil za "extrémně nebezpečného pro okolí" a nařídil vazbu bez možnosti kauce, uvedla agentura AP.

Útočník vtrhl s nožem v ruce na oslavu narozenin dívky, která později svým zraněním podlehla. Kromě ní pobodal v komplexu složeném z bytů pro uprchlíky ve městě Boise dalších pět dětí ve věku čtyři až 12 let a tři dospělé. Byli mezi nimi lidé pocházející z Etiopie, Iráku či Sýrie.

Podle policie nejsou žádné důkazy o tom, že by motivem činu byla etnická či náboženská nenávist. Kinner v tomto bytovém komplexu dočasně pobýval, nicméně v pátek byl požádán, aby se odstěhoval. Jaký je jeho vztah k napadeným, zatím není známo.

Pokud bude Kinner odsouzen, mohl by dostat i trest smrti. Když se jej soudce zeptal, zda rozumí obviněním, odpověděl, že ne.

Témata:  uprchlíci USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy