Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Británii zatkli zdravotnici, je podezřelá z vražd nemluvňat

Děti
Děti
Foto: Pixabay

Londýn - Severoanglickým městem Chester otřásl případ zdravotnice z novorozeneckého oddělení tamní nemocnice. Podle kriminalistů zavraždila osm nemluvňat a dalších šest dětí se zabít pokusila.

Žena byla zatčena na základě vyšetřování, které se týkalo 17 případů úmrtí a dalších 15 "kolapsů bez smrtelných následků" z období od března 2015 do července 2016.

"Je to velmi složité a velmi citlivé vyšetřování a, jak jistě pochopíte, potřebujeme mít jistotu, že děláme vše pro to, abychom podrobně vyšetřili, co k těm úmrtím a kolapsům novorozenců vedlo," uvedl v prohlášení kriminalista Paul Hughes.

Policie vyšetřování zahájila loni v květnu. K zatčené ženě neposkytla žádné podrobnosti kromě toho, že jde o profesionální zdravotnici. 

Chesterská nemocnice ujistila, že vyšetřování podporuje a vyjádřila přesvědčení, že porodnice může bezpečně pokračovat ve své činnosti. Péči nyní poskytuje od 32. týdne těhotenství. Toto omezení bylo předloni zavedeno poté, co byla zaznamenána neobvykle vysoká úmrtnost u předčasně narozených dětí.

Témata:  Velká Británie vražda děti

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 8:21

Česká televize odhalila jména všech deseti účastníků letošní StarDance

Jména všech deseti účastníků podzimní třinácté řady StarDance jsou známá. Česká televize ve středu na sociálních sítích odhalila jména pěti mužů, kteří se objeví na parketu. Už v pondělí prozradila, jaké slavné ženy budou usilovat o titul královny tanečního parketu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Francouzský prezident Emmanuel Macron a srbský prezident Aleksandar Vučič během společné tiskové konference před pracovní večeří v prezidentském Elysejském paláci v Paříži (Francie, 8. dubna 2024).

Srbsko se vzdává Ruska. Přibližuje se k NATO

Srbsko, jakožto kandidátská země pro vstup do EU je jednou z předních zemí na Balkánském poloostrově, která disponuje jednou z nejsilnějších armád v regionu. Jeho podpora je v kontextu evropských geopolitických snah více než důležitá. Historicky bylo Srbsko blíže k politice Kremlu, což se ale podle současných událostí mění. Srbové se stále více orientují na západní hodnoty a spojenectví.