Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Americká seniorka (92) zastřelila syna, protože ji chtěl poslat do starobince

Zbraně
Zbraně
Foto: Pixabay

Washington - Dvaadevadesátiletá žena ve Spojených státech zastřelila svého o dvacet let mladšího syna kvůli tomu, že ji chtěl umístit do pečovatelského domu.

Po činu se pokusila zabít také synovu přítelkyni, která se ale ubránila, napsala v noci na dnešek agentura Reuters.

Incident se odehrál v pondělí na předměstí Phoenixu ve státě Arizona. Anna Blessingová žila ve společné domácnosti se synem, který jí řekl, že je s ní obtížné žít, proto ji pošle do pečovatelského domu. To žena nechtěla, proto se tomu zabránit.

K činu použila dvě pistole. Jednou z nich několika výstřely zabila syna a poté zbraň obrátila proti jeho 57leté přítelkyni. Té se podařilo zbraně zmocnit, Blessingová poté vytáhla druhou pistoli, kterou synova přítelkyni rovněž zneškodnila.

Blessingová po zadržení prohlásila, že chtěla následně spáchat sebevraždu, ale protože přišla o zbraně, nemohla se připravit o život. Soud, který stanovil kauci na 500.000 dolarů, ji následně poslal do vazby.

Témata:  USA vražda

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy